Таїсія Онофрійчук. Джерело: НОК України

Українська гімнастка здобула три медалі на етапі Кубка світу в Баку

Україна здобула одразу три медалі на третьому етапі Кубка світу з художньої гімнастики. Всі вони на рахунку 15-річної Таїсії Онофрійчук, яка проводить дебютний сезон на дорослому рівні.

Про це повідомила прес-служба Національного олімпійського комітету.

За підсумками кваліфікації в індивідуальних змаганнях Онофрійчук пробилась до трьох фіналів: зі стрічкою, м’ячем та булавами. Також Україна виступила у двох фіналах групового турніру: з п’ятьма обручами, а також з трьома стрічками та двома м’ячами.

Найуспішнішим для України став фінал вправ з булавами: Онофрійчук посіла друге місце (33,800 бала) та виграла срібло.

У фіналі з м’ячем Онофрійчук посіла третє місце з результатом 33,800 бала. Такий же результат у гімнастки з Болгарії Єви Брезалієвої, яка мала вищу оцінку за складність.

Ще одну бронзу Онофрійчук здобула у фіналі вправ зі стрічкою — отримала оцінку 33,200 бала. У групових фіналах "синьо-жовті" фінішували поза подіумом. Збірна посіла п’яте місце у вправах із п'ятьма обручами (35,450 бали). Сьоме місце команда здобула за виступ із трьома стрічками та двома м’ячами.

Онофрійчук стала першою українською гімнасткою за шість років, що здобула три медалі на одному етапі Кубка світу. Перед цим подібне вдавалося Владі Нікольченко 2018 року на тому ж етапі у Баку.

Для 15-річної Онофрійчук етап Кубка світу в Баку другий в кар’єрі. Гімнастка вперше дебютувала на цьому рівні змагань у болгарській Софії й одразу здобула бронзу у вправах зі стрічкою. Тож у доробку Онофрійчук вже чотири медалі на етапах Світової серії з художньої гімнастики. Вона — найуспішніша українська гімнастка за останні п'ять років: 2019 року Влада Нікольченко на етапах Кубка світу та Кубка світового виклику здобула п'ять нагород.

Наступний етап Кубка світу з художньої гімнастики відбудеться 26-28 квітня в Ташкенті.

Нагадаємо, що Міжнародна федерація гімнастики допустила чотирьох стрибунів на батуті з російським паспортом і одного з білоруським до міжнародних змагань у нейтральному статусі. Ці спортсмени раніше виступали на тлі символу "Z".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 21.04.2024 21:19