Кирило Буданов. Джерело: Головне управління розвідки

Українська розвідка розробила план зі зменшення потенціалу Росії, — Буданов

Український план зі зменшення потенціалу Росії у веденні війни охоплює багато аспектів. Він стосується в тому числі деяких операцій на російській території.

Про це розповів керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю виданню The Washimgton Post.

"Ми запропонували план, спрямований на зменшення російського потенціалу. Він охоплює багато аспектів, наприклад, військову промисловість, критично важливі військові цілі, їхні аеродроми, їхні командно-диспетчерські пункти", — зазначив він.

За його словами, зокрема, плануються нові операції російських добровольців на території Росії та нові атаки безпілотників.

В інтерв’ю американським медійникам очільник ГУР назвав метою цього плану демонстрацію того, що диктатор Володимир Путін не може "захистити населення від проникнення війни в Росію".

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі, та дивишся війну тільки по телевізору, ти завжди підтримуєш… Але люди розпочинають нервувати, коли якийсь об’єкт атакують біля їхнього будинку", — пояснив Буданов.

Нагадаємо, декілька днів тому німецьке видання Daserste цитувало Буданова, який заявив, що російська армія розпочне новий великий наступ наприкінці травня або на початку червня цього року. За його словами, без військової допомоги союзників Україні буде дуже важко встояти. Однак, за словами головного українського розвідника, до цього моменту Україна добре підготується та спостерігатиме за подальшим розвитком подій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 07:35