Завод, який атакували дрони в Брянську. Джерело: росЗМІ

Українські дрони влучили у велику кількість об’єктів на території Росії, — ISW

Українські військові завдали цілої низки атак на цілі в Росії в ніч на суботу та вдень 30 грудня. Багато з цих ударів виявилися успішними.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Вони нагадали, українські джерела в спецслужбах повідомили західним і вітчизняним ЗМІ, що українські війська запустили понад 70 безпілотників у ніч на 30 грудня по об’єктах російської військової інфраструктури й оборонно промислового комплексу поблизу Москви, Бєлгорода, Тули, Твері та Брянська.

Українські джерела безпеки назвали ці удари відповіддю на російські обстріли 29 грудня, які стали найбільшою серією безпілотних і ракетних ударів по Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Міністерство оборони Росії заявило, що в ніч на 30 грудня російські війська перехопили 32 українські безпілотники в Брянській, Орловській, Курській і Московській областях.

На думку аналітиків, розбіжність між цими російськими та українськими цифрами може свідчити про те, що українські війська завдали ударів по багатьох із запланованих цілей.

Повідомляється, що українські сили завдали удару по заводу "Кремінь Ел" у місті Брянськ, який є другим за величиною виробником мікроелектроніки в Росії, 90 відсотків продукції якого є компонентами російського військового обладнання та систем. На геолокаційних кадрах, опублікованих 30 грудня, видно вибухи над Брянськом.

У міноборони Росії заявили, що російські ППО збили 12 українських реактивних снарядів РСЗВ у Бєлгородській області 29 грудня та ще декілька українських реактивних снарядів РСЗВ поблизу Бєлгорода протягом доби 30 грудня. Джерела в українських службах безпеки повідомили, що українські удари 30 грудня були спрямовані по російських військових об’єктах поблизу Бєлгорода.

Нагадаємо, що в суботу, 30 грудня, Сили безпеки й оборони завдали ракетного удару по військових об'єктах у російському Бєлгороді. У державі-агресорі визнали, що мешканці міста загинули внаслідок роботи російської системи протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.12.2023 07:50