Фото ілюстративне. Джерело: УЄФА

Українські футбольні клуби хочуть отримати від УЄФА гроші, які призначені росіянам

Цього тижня відбулася зустріч власників і керівників футбольних клубів Української прем’єр-ліги. Серед питань, які вони обговорили, — пропозиція до УЄФА, щоб отримати платежі солідарності, які мали надійти росіянам.

Її озвучив президент рівненського "Вереса" Іван Надєїн в інтерв’ю "Українському футболу".

"Ми плануємо звернутися до УЄФА, щоб українські клуби отримали платежі солідарності за минулий і цей рік, які мали надійти росіянам. Це приблизно 10 мільйонів євро", — зазначив він.

Керівник футбольного клубу з Рівного пояснив це тим, що Україна постраждала від війни, їй потрібно відновлювати інфраструктуру, у нас багато дітей-переселенців.

"Під час війни у нас будуються академії та футбольні поля, тому нам необхідна підтримка Європи", — додав футбольний функціонер.

На його думку, за ці півтора року війни підтримка від ФІФА та УЄФА виявилася недостатньою.

"Фактично її не було, лише підтримка деяких клубних асоціацій. Футбольні органи мають виявити солідарність з Україною, де у важкий час проводиться чемпіонат на всіх рівнях. Ці гроші точно не будуть зайвими для українського футболу", — сказав Надєїн.

Як відомо, УЄФА та ФІФА минулого року усунули всі російські клуби та збірні від міжнародних турнірів, включаючи чемпіонати світу, Європи та клубні єврокубки. Також РФ втратила право на проведення міжнародних футбольних турнірів на своїй території під егідою обидвох організацій.

Нагадаємо, що дисциплінарний комітет УЄФА покарав Асоціацію футболу України (УАФ) штрафами та частковим закриттям трибун через події в матчах відбору Євро-2024 проти Англії (1:1) та Італії (1:2). За расистську поведінку українських уболівальників УАФ оштрафовано на 20 тисяч євро. Які саме прояви "расизму" використовували українці, в керівному органі європейського футболу не уточнили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.09.2023 16:44