Фото: Pixabay

Українські хакери атакували військові навчальні заклади у Росії, — ЗМІ

Хакери Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили кібератаку на військові навчальні заклади країни-агресорки Росії.

Про це повідомляє "Укрінформ", посилаючись на власні джерела у ГУР.

За словами співрозмовника видання, під хакерську атаку потрапила мережева інфраструктура Північно-кавказького федерального університету, який готує операторів дронів, фахівців з цифрового зв’язку, інженерів та фізиків для окупаційної армії РФ. Загалом атаковано 11 вебсайтів, понад сім тисяч службових комп'ютерів, 135 серверів та файлових сховищ.

Для того, аби приховати основну ціль ураження, хакерами було проведено серію кібератак на цільові інтернет-ресурси і файлові сховища організацій противника. Після отримання доступу до мережевої інфраструктури ворога, на уражених веб-ресурсах була опублікована агітаційна листівка на підтримку наступальних операцій ЗСУ.

В результаті вдалої спецоперації послабилася навчально-наукова база країни-агресора та зменшилися можливості підготовки військових фахівців.

Нагадаємо, раніше "Укрінформ", посилаючись на власні джерела заявляв, що 7 жовтня українські хакери зробили "подарунок" російському диктатору Володимиру Путіну в його день народження. Хакери влаштували масштабну атаку на всеросійську державну телевізійну і радіомовну компанію. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 13:37