Фото: Pixabay

Росіяни скаржаться на "безпрецедентну" кібератаку на медіа, — ISW

Російська влада оголосила про "безпрецедентну" кібератаку на російську державну медіа-інфраструктуру, яка відбулася 7 жовтня.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними фахівців, Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія повідомила, що вночі невідомі зламали онлайн-сервіси ВГТРК під час "безпрецедентної" атаки. Водночас пропагандистське видання "Газета" також поскаржилося на кібератаку, яка призвела до припинення мовлення російських державних телеканалів "Россия-1", "Россия-24", "Россия Культура", "Карусель" та близько 80 регіональних телерадіокомпаній.

"Газета з посиланням на джерело в російській сфері інформаційної безпеки стверджує, що кібератаку здійснила хакерська група sudo rm-RF, яка нібито пов'язана з Україною. (Назва групи пов’язана з командою Linux для видалення файлів.)", — йдеться у повідомленні.

До того ж російський фахівець з інформаційної безпеки розповів пропагандистській "Газеті", що хакери, швидше за все, використовували тип вірусу-шифрувальника, який видаляє файли, а не просто шифрує їх, і попередив, що ВГТРК тепер доведеться закрити вразливість, а також відновити резервні копії своїх систем. 

Своєю чергою, у ВГТРК повідомили, що їхні системи не зазнали значних пошкоджень та працюють в нормальному режимі. Водночас рупор Кремля Дмитро Пєсков висловив підтримку ВГТРК і наголосив, що це була атака на російську критичну інфраструктуру.

Нагадаємо, "Укрінформ" посилаючись на власні джерела заявляв, що 7 жовтня українські хакери зробили "подарунок" російському диктатору Володимиру Путіну в його день народження. Хакери влаштували масштабну атаку на всеросійську державну телевізійну і радіомовну компанію. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 07:08