Російські автозапчастини, які затримали митники. Джерело: Державна митна служба України

Українські митники затримали на кордоні 22 тонни російських автозапчастин (фото)

Митники завадили ввезенню в Україну автозапчастин російського виробництва. У документах їх вказали як китайські.

Про це повідомила Державна митна служба України.

"Понад 22 тонни автозапчастин прибули в пункт пропуску "Орлівка" у вантажівці під кермуванням громадянина України. У поданих до митного оформлення документах зазначалося, що вантаж надійшов у контейнері в румунський порт Констанца з Китаю для подальшого доставлення одному з українських підприємств", — йдеться в повідомленні.

Однак під час митного огляду виявилося, що частина товару має маркування, яке може свідчити про його російське походження. Митники з’ясували, що у 22 товарних позицій загальною кількістю понад 35 тисяч одиниць або позначено, що країною виробництва є Росія, або наявне маркування торговельних марок, які, згідно з даними з мережі Інтернет, виробляються в Росії.

"За фактом переміщення через кордон товарів з приховуванням від митного контролю шляхом подання як підстави для переміщення товарів документів, які містять неправдиві відомості щодо країни походження товарів, митники склали протокол за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Товари тимчасово вилучені. Справу буде скеровано до суду", — підсумували в Державній митній службі України.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками Державного бюро розслідувань затримали одного з головних митників на Прикарпатті. Його підозрюють у хабарництві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.07.2024 22:16