Фото ілюстративне. Джерело: lrmuitine.lt

Росіянин перевозив із Білорусі компоненти для зброї: його затримали литовські митники (фото)

У вівторок, 11 червня, литовські митники виявили в громадянина Росії, який має посвідку на проживання в Латвії, компоненти для вогнепальної зброї, які той намагався вивезти з Білорусі.

Про це повідомила Митниця Литви. Її працівники зупинили автомобіль, за кермом якого перебував росіянин, на дорожньому пункті пропуску "Мядінінкай".

Під час митного огляду в автомобілі виявили "21 держак зброї, п’ять регульованих складних прикладів для автоматичної зброї, дев’ять тактичних прикладів із регульованою подушкою, дев’ять лож для гвинтівки, 21 одиницю направних для кріплення спеціального обладнання до зброї".

Компоненти зброї, вилучені в росіянина

Джерело: lrmuitine.lt

У литовській митниці зазначили, що деталі мають маркування "83 OTK" і, ймовірно, призначені для вогнепальної зброї.

"Товар затримано з метою визначення товарного коду, вартості та з'ясування, чи є переміщуваний товар військовим або подвійного призначення", — додали у відомстві.

Як відомо, на початку травня керівники митних служб Естонії, Латвії, Литви, Польщі та Фінляндії підписали угоду про застосування єдиних заходів контролю для виконання санкцій проти Росії.

Нагадаємо, прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте заявила в інтерв'ю Bloomberg, що її країна готова відправити до України своїх військових, аби ті допомогли Києву в підготовці своїх військ. Вільнюс ще до початку повномасштабної війни допомагав Україні з підготовкою військових. Між литовськими та українськими збройними силами існує давня співпраця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.06.2024 18:14