Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Литва готова відправити своїх військових до України з важливою метою: заява прем'єра

Литва готова відправити до України своїх військових, аби ті допомогли Києву у підготовці своїх військ. Вільнюс ще до початку повномасштабної війни допомагав Україні з підготовкою військових. 

Як заявила в інтерв'ю Bloomberg прем'єр-міністр країни Інгріда Шимоніте, між литовськими та українськими збройними силами існує давня співпраця.

"Ми тренуємо їх у третіх країнах, ми тренуємо їх у Литві. І якщо буде потрібно, можливо, тренуватимемо українських солдатів також в Україні у партнерстві з країнами, які захочуть це зробити", — зазначила вона.

За її словами, потрібно робити все, щоб допомогти Україні, яка у війні проти РФ відстоює свій суверенітет і територіальну цілісність. Також вона додала, що її країна допомагала навчати українських військових ще до повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну, а між литовськими та українськими збройними силами існує давня співпраця.

Нагадаємо, 28 травня міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що тренувальна місія Європейського Союзу з навчання українських військових повинна збільшити цільовий показник кількості підготовлених українців. ЄС пообіцяв збільшити чисельність підготовлених у межах EUMAM українських військових із 40 до 60 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2024 04:24