Фото: radiosvoboda.org

Українські прикордонники прокоментували інцидент на польсько-білоруському кордоні

Українські прикордонники не виключають, що інцидент з гелікоптером на кордоні Польщі та Білорусі міг бути провокацією. Режим Олександра Лукашенка постійно нагнітає ситуацію у відносинах із сусідами.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Примітно, що Білорусь постійно нагнітає або маніпулює по різних напрямках кордону і з країнами, якими вона межує. Треба бути уважними до того, що говорить Білорусь, звинувачуючи різні країни", — наголосив він.

Демченко також нагадав про ситуацію з мігрантами на кордоні Білорусі та країн Євросоюзу. Він запевнив, що саме з території Білорусі мігранти намагаються незаконно проникнути до Польщі та країн Балтії, а режим Олександра Лукашенка продовжує звинувачувати Захід.

"Що наших кордонів. Ми не фіксуємо спроб створити провокацію з боку Білорусі. Але попри все, підрозділи прикордонної служби та інших Сил оборони добре розуміють, якою небезпечною може бути ситуація з Білоруссю, яка підтримує Росії. Тому вони готові до розвитку будь-якої ситуації", — додав Демченко.

Нагадаємо, у п'ятницю, 1 вересня, білоруські прикордонники заявили про порушення їхнього повітряного простору з боку Польщі. Інцидент трапився нібито за участю гелікоптера Мі-24. За даними білоруської сторони, що польський військовий вертоліт Мі-24 на гранично малій висоті перетнув державний кордон, залетів на глибину до 1200 метрів на територію Білорусі, а потім повернувся назад.

Своєю чергою заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що його країна ставиться до інформації білорусів про нібито порушення їхнього повітряного простору з великою обережністю. Проте Варшава проаналізує цю інформацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 03.09.2023 11:59