Фото: Вікіпедія

Українські розвідники уразили дороговартісну російську радіолокаційну станцію (відео)

Військовослужбовці Головного управління розвідки України вдарили по рідкісній і дороговартісній російській радіорелейні станції 48Я6-К1 "Подлет" у Бєлгородській області РФ. 

Про це повідомляє прес-служба ГУР.

Станцію було уражено поблизу населеного пункту Красная Поляна Шебекінського району Бєлгородської області.

"Воїни ГУР МО України у взаємодії з побратимами з ССО та 1-ї окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна виявили та завдали ураження дороговартісній російській радіорелейні станції 48Я6-К1 "Подлет". Таке обладнання ворог використовує для виявлення повітряних цілей на малих та гранично малих висотах", — йдеться у повідомленні.

За даними розвідників, російська радіорелейна станція виведена з ладу, а особовий склад ворога зазнав втрат.

Ситуація на фронті

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення біля Кліщіївки та Андріївки, де наші захисники відбили 5 атак окупантів. Також ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Південного Донецької області. Разом з тим Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку противник не полишає спроб оточити Авдіївку. Для підтримки своїх військ застосовує авіацію. Наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Так, безрезультатними були наступальні дії загарбників в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Сєверне, Первомайське, Степове Донецької області, де наші захисники відбили близько 20 атак.

На Запорізькому напрямку ворог намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один — по пункту управління та два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили три радіолокаційні станції, два склади боєприпасів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також вісім артилерійських засобів противника.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, протягом минулої доби Збройні сили України намагалися прорвати російську оборону біля Піщанівки та Пойми що на лівобережжі Херсонської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.11.2023 14:23