Фото: Генштаб ЗСУ

Українські війська просуваються поблизу Бахмута і тримають оборону на лівобережжі Херсонщини, — ISW

У суботу, 4 листопада, українські війська продовжили наступальні дії під Бахмутом та на заході Запорізької області. Також окупантам не вдалось витіснити Сили оборони з лівобережжя Херсонської області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжили наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) та Бахмутському напрямах. Російські військкори стверджують, що українські сили просунулися вздовж лісової лінії на північ від Кліщіївки (сім кілометрів на південний захід від Бахмута) і закріплюються в цьому районі.

Мапа ISW

Ситуація на лівобережжі Херсонщини

Російським силам, як і раніше, не вдається витіснити українські війська з їхніх позицій на сході (лівобережжі) Херсонської області. Російські військкори стверджують, що російські сили досягли незначного успіху у витісненні українських сил із позицій у Кринках, але українські війська залишаються у центрі населеного пункту. Росіяни також стверджували, що українські сили зберігають позиції біля Антонівського автомобільного та залізничного мостів. 

Інші російські мілблогери збільшили кадри, на яких російський піхотний загін рухався дорогою щільним строєм у Кринках, перш ніж вогонь зі стрілецької зброї вбив і поранив весь персонал, що один мілблогер пояснив дружнім, а не українським вогнем. Військкори повторили стандартні скарги на поганий російський зв'язок між частинами, відсутність контрбатарейного вогню та погану підготовку військовослужбовців.

Нагадаємо, за даними Генштабу, окупаційна армія Російської Федерації розгорнула наступ на кількох напрямках, а на Мар'їнському напрямку штурмували позиції українців з допомогою авіації. Бійці Збройних сил України успішно стримують натиск ворога і завдають рашистам відчутних втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.11.2023 07:01