Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові мають успіхи на фронті: у Генштабі назвали напрям

Українські війська мають успіх у наступі біля Кліщіївки на Бахмутському напрямку. Сили оборони продовжують вести наступальні дії на цій ділянці фронту.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов.

Він наголосив, що північніше та південніше міста Бахмут Сили оборони продовжують чинити тиск на противника, вибивають з раніше захоплених рубежів. 

"В районі Кліщіївки мають частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. Тут тривають важкі бої", — сказав Ковальов.

Ситуація на фронті

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — протягом минулої доби відбулось 30 бойових зіткнень.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Велика Новосілка Донецької області, Новодарівка, Червона Криниця, Новоданилівка Запорізької області та Зміївка, Дачі й Комишани Херсонської області. 

Ворог здійснив артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, серед них Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Єгорівка, Мала Токмачка Запорізької області; Марганецька громада Дніпропетровської області; Золота Балка, Садове, Антонівка, Приозерне Херсонської області та місто Херсон. Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу противника та один — по зенітно-ракетному комплексу ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, один склад боєприпасів, шість артилерійських засобів на вогневих позиціях та три станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що практично по усій лінії фронту точаться запеклі бої між Збройними силами України та російськими загарбниками. Окупанти зберігають наступальний потенціал та атакують на чотирьох важливих напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 10:43