Фото: aeroclub.net.ua

Українські військові на Одещині застосували Як-52 для збиття російського "Орлана" (відео)

Навчально-тренувальний літак Як-52 збив російський дрон-розвідник "Орлан" у небі над Одещиною. Це перший випадок у російсько-українській війні.

Про це повідомляють місцеві пабліки.

Там зазначили, що в Україні вперше залучили поршневий літак Як-52, який розроблявся у 1980-х роках для перехоплення ворожого безпілотника "Орлан-10". На оприлюднених відео видно момент спуску розвідувального дрона РФ на парашуті. Експерти припускають, що парашут розкрився внаслідок спрацювання автоматики.

Що відомо про Як-52

Як-52 — це один з основних навчально-тренувальних літаків СРСР. Його застосовують для первинної підготовки льотного складу. Серійний випуск Як-52 відбувався у період з 1979 по 1998 роки. На борту може розміститися двоє льотчиків. Його швидкість польоту складає до 470 км/год, дальність при цьому складає до 500 кілометрів, а тривалість польоту складає 2,5 години.

Раніше британська розвідка повідомляла, що російські малі безпілотні авіаційні комплекси одностороннього удару "Ланцет", імовірно, стали одними з найефективніших нових засобів, які Росія застосувала в Україні за останні 12 місяців.

Нагадаємо, що рашисти почали використовувати новий безпілотник-камікадзе "Изделие-53" з 21 жовтня. Цей безпілотник нібито має систему автоматичного наведення, яка може розрізняти типи цілей і підвищувати шанси успішного удару.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2024 18:45