Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Українські військові попередили про дуже високий ризик ракетної небезпеки з Чорного моря

Російські загарбники станом на теперішній момент тримають у Чорному морі чотири ракетоносії. Тому ризик небезпеки дуже високий.

Про це заявила керівниця прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Наразі в Чорному морі ракетно-ударне угруповання складається з чотирьох ракетоносіїв: два підводних і два надводних. В такому випадку можуть бути готові 24 "Калібри" для використання. І це дуже високий ризик ракетної небезпеки та загрози з акваторії моря", — зазначила вона.

Гуменюк додала, що російські окупанти хоча й давно не використовували "Калібри", але можуть вдатися до їх застосування.

"З огляду на те, що вже давно ворог не використовував "Калібри", і навіть враховуючи ті складнощі, які в них є із забезпеченням подальшої логістики й обслуговування, вони здатні вдатися до використання, і тому цю небезпеку скидати з рахунку не можна", — пояснила вона.

При цьому речниця оперативного командування "Південь" закликала реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Нагадаємо, сьогодні зранку Військово-морські сили Збройних сил України повідомляли, що в Чорному морі перебуває шість ворожих кораблів, серед яких чотири носії крилатих ракет "Калібр". Загальний залп — до 22 ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 23:31