Фото: ілюстративне Джерело: armyinform.com.ua

Росія може атакувати "Калібрами": окупанти вивели у Чорне море ракетоносії

Станом на ранок 27 січня у Чорному морі перебуває шість ворожих кораблів, серед яких чотири носії крилатих ракет "Калібр". Загальний залп — до 22 ракет.

Про це у Telegram повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

Також, за даними військових, в Азовському морі один ворожий корабель, а в Середземному морі два російські кораблі серед яких один носій крилатих ракет "Калібр". Їхній загальний залп до восьми ракет.

"За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря — п'ять суден, з них два рухались з протоки Босфор; до Чорного моря — шість суден, з них два продовжили рух у напрямку протоки Босфор", — йдеться у повідомленні ВМС України.

Військові наголосили, що Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Раніше заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький повідомляв, що Російська Федерація не зуміла збільшити виробництво ракет. Водночас окупанти зберігають можливість використовувати ці ракети для масованих атак по Україні.

Також представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявляв, що запаси стратегічних ракет у країни-агресорки поступово зменшуються. Станом на кінець 2023 року в її арсеналі залишалося трохи більше ніж 900 одиниць.

Нагадаємо, керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк попередила українців, що російські війська можуть завдати нових масованих обстрілів із настанням морозної погоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 09:43