Джерело: скріншот з відео

Українські спецпризначенці вполювали "жирну" ціль: що відомо про новітню російську РЛС "Каста"

Бійці Сил спеціальних операцій в ході розвідки виявили та знищили російську рухому радіолокаційну станцію "Каста-2Е2". Ураження по РЛС завдали за допомогою ударних дронів. 

Про це повідомляє прес-служба ССО. 

Зазначається, що ця модель РЛС вважається надсучасним озброєнням, яке призначене для контролю повітряного простору, визначення координат та розпізнавання повітряних цілей, зокрема й тих, що літають на надмалих висотах.

Відомо, що вперше РЛС "Каста" було зафіксовано на території України у 2021 році на тимчасово окупованій Луганщині. Тоді росіяни завезли техніку для протидії ударним БПЛА. Однак за іронією долі нещодавно машини ворожої станції стали ціллю ударних дронів ССО. 

"Наші спецпризначенці завдали вогневого ураження по одній з новітніх російських розробок. Результат роботи – на відео. Попередження росіянам від ССО: далі буде", — наголосили військові.

Нагадаємо, 30 травня дрони Служби безпеки України завдали удару по комплексу дальнього радіолокаційного виявлення "Небо-СВУ". Вартість такої РЛС оцінюють у 100 мільйонів доларів. Зазначається, що цей комплекс був розташований неподалік від населеного пункту Армянськ, що в окупованому Криму. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2024 13:44