Олександр Сирський. Джерело: Telegram

Українські військові зірвали наступ окупантів на Сумську область: Сирський розкрив подробиці

Після Харківської області російські загарбники планували також наступати на Сумському напрямку. Однак певні фактори зірвали їхні плани, зокрема операція Збройних сил України в Курській області.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю CNN.

Зокрема, 10 травня російські війська здійснили другий наступ на Харківську область під час повномасштабної війни. Після цього буквально за декілька днів ворог планував піти у наступ на Сумську область, використовуючи Курський регіон, як плацдарм для подальших дій проти України та ЗСУ.

Проте, зазнавши втрат на Харківському напрямку, росіяни буквально застрягли у своєму наступі та фактично перейшли до оборони у Вовчанську. Також вони зупинилися в районі Глибокого та Липців.

Сирський зазначив, що тих російських військ, які пішли в наступ на Харківському напрямку, вже не вистачало. Тоді ворог поступово розпочав перекидати туди ті частини, що перебували в районі Курська на Сумському напрямку. Таким чином російський наступ на Сумську область не відбувся. При цьому ворог продовжував розглядати цей напрямок як плацдарм для подальших своїх дій.

"Крім того, вони продовжували щодня обстрілювати наші населені пункти, через що ми зазнавали втрат, насамперед серед мирного населення. Так тривало до травня, а у травні відбулося суттєве посилення. Тоді вже було зрозуміло, що ця затримка тимчасова", — сказав Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ зауважив, що для України цей напрямок завжди був загрозою. Тому, оцінюючи "свої можливості", обрали найслабше місце в обороні противника.

"Це знижувало небезпеку наступу противника. Ми не давали йому діяти. Ми перенесли бойові дії на територію противника, щоби він міг відчувати те, що ми відчуваємо щодня", — наголосив український головнокомандувач Збройних сил України.

За словами Сирського, в результаті операції ЗСУ створили "свою" зону безпеки в районі Курська. Також українські воїни взяли багато полонених.

"Ми створили "обмінний фонд" для того, щоби звільнити наших військовослужбовців, які перебувають у полоні", — підсумував головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, вчора видання Bloomberg написало, що сміливий наступ України на Курську область Росії вразив союзників Києва своїм швидким початковим успіхом, перевернувши уявлення про те, що війна зайшла в глухий кут. Він оголив порожнечу обіцянок Володимира Путіна захищати свою територію за будь-яку ціну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2024 10:57