Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські воїни найбільше атак відбили на Курахівському напрямку: в Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Розпочалася 962 доба широкомасштабної збройної агресії Росії. За минулу добу зафіксовано 169 бойових зіткнень. Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдають ворогу максимальних втрат.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Обстріли рашистів

За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах два ракетних удари із застосуванням двох ракет, а також 74 авіаудари, зокрема, скинув 110 КАБів. Окрім того, здійснив понад 5 000 обстрілів, із них 155 — із реактивних систем залпового вогню та залучив для ураження понад 1 530 дронів-камікадзе.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Річки, Яструбине, Осоївка, Безсалівка, Бондарівщина, Рибці, Кисла Дубина, Степне, Ободи, Юр’єве, Рівне, Олешня, Катеринівка, Черкаська Лозова, Іскрисківщина, Волфине, Куп’янськ, Петропавлівка, Новоєгорівка, Ясногорівка, Сіверськ, Закітне, Диліївка, Краматорськ, Валентинівка, Катеринівка, Олександро-Калинове, Яблунівка, Калинове, Антонівка, Ясна Поляна, Золота Нива, Макарівка, Богоявленка, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Таврійське, Козацьке.

Удари ЗСУ

За минулу добу авіація, ракетні війська й артилерія Сил оборони уразили два ворожих пункти управління, 18 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійську систему на вогневій позиції, станцію радіоелектронної боротьби й один засіб протиповітряної оборони противника.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку ворог один раз безуспішно намагався штурмувати поблизу населеного пункту Тихе.

Противник активізувався на Куп’янському напрямку, за добу відбулося 23 атаки загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Петропавлівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової, Кучерівки, Синьківки, Кругляківки, Новоосинового, Вишневого та Піщаного.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Греківки, Новомихайлівки, Тернів, Зарічного, Макіївки, Новосадового, Невського, Білогорівки та Катеринівки.

На Сіверському напрямку ворог наступальних дій не проводив.

На Краматорському напрямку окупанти безуспішно атакували вісім разів у районах Калинівки, Часового Яру, Іванівського та Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 15 атак неподалік Неліпівки, Торецька та Щербинівки. Більшість з них наші захисники відбивали в районі Торецька.

На Покровському напрямку українські воїни зупинили 20 штурмових і наступальних дій агресора у бік Крутого Яру, Миролюбівки, Мирнограда, Лисівки, Селидового. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового та Лисівки.

Найбільшу кількість атак відбили Сили оборони на Курахівському напрямку, всього зупинено 32 атаки ворога. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах Костянтинівки, Катеринівки та Водяного. Крім того, ворог атакував у районах Новоселидівки, Максимільянівки, Ізмайлівки, Гірника, Зоряного, Курахового, Желанного Другого, Цукуриного, Курахівки, Антонівки.

На Времівському напрямку ворог посилив тиск і здійснив 15 штурмів наших позицій у районах населених пунктів Богоявленка, Золота Нива, Рівнопіль, Новоукраїнське, Новодарівка, Левадне та Ольгівське. Противник активно залучав для ударів на напрямку бомбардувальну та штурмову авіацію.

На Гуляйпільському й Оріхівському напрямках російські загарбники штурмових дій не проводили.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує бити по своїх селах та містах. За минулу добу російські літаки завдали 18 авіаударів 23 КАБами по власній території.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник із території Росії активно застосовує артилерію й авіацію по районах українських населених пунктів.

"Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу", — зазначили в Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська посилили контратаки у Курській області. Вони намагаються витіснити українські сили до того, як погіршення погодних умов обмежить їхні маневри на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2024 08:52