Фото: Instagram Хижняка

Український боксер гарантував собі медаль на Олімпіаді

У п'ятницю, 2 серпня, український боксер Олександр Хижняк вийшов у півфінал Олімпіади з боксу. Бій відбувся у ваговій категорії до 80 кілограмів.

У чвертьфіналі Хижняк здолав представника Бразилії Вандерлі Перейру одностайним рішенням суддів. Всі п'ятеро оцінили виступ Хижняка по 30:26. Українець гарантував собі медаль Олімпійських ігор.

В 1/8 фіналу Ігор Олександр здолав уродженця України Філіпа Акілова, який захищає кольори Угорщини.

На Іграх-2020 в Токіо Олександр Хижняк здобув срібну медаль. У фіналі він програв бразильцю Еберту Консейсао технічним нокаутом в останньому третьому ранді, хоча в перших двох усі судді віддали перевагу Хижняку.

Півфінальні бої пройдуть 4 серпня.

Нагадаємо, в четвер, 1 серпня, український стрілець Сергій Куліш став срібним призером Олімпіади-2024. Нагороду він здобув у фіналі стрільби з гвинтівки з трьох положень на дистанції 50 метрів.

Раніше Ольга Харлан стала бронзовою призеркою Олімпіади-2024 з фехтування на шаблях. У бронзовому матчі вона здолала представницю Кореї Чої Сібін з мінімальним рахунком 15:14. Це була перша медаль України на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Варто зазначити, що жіночі змагання зі стрибків у висоту на Олімпійських іграх у Парижі стартували в п'ятницю, 2 серпня, з відбіркового раунду. Тут стартували три українки: Юлія Левченко, Ірина Геращенко та Ярослава Магучіх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.08.2024 23:58