Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Джерело: МОН України

Український університет визнали одним із тисячі найкращих у світі

Київський національний університет імені Тараса Шевченка став першим українським вищим навчальним закладом, який увійшов до найтитулованішого світового рейтингу академічних організацій Academic Ranking of World Universities (ARWU) від незалежної агенції ShanghaiRanking.

Як повідомляє прес-служба університету, навчальний заклад посів місце у проміжку між 900 та 1000.

"Десятиліття копіткої та ретельної праці університетської спільноти трансформувалися в гідний результат, важливий для всієї вищої освіти України! Вдячність нашим захисницям і захисникам за можливість працювати!" — зазначив ректор університету Володимир Бугров.

Зазначається, що у 2017 році університет був єдиним українським закладом вищої освіти, що увійшов до Шанхайського предметного рейтингу з математики, посівши місця у проміжку з 401 до 500.

Раніше, а саме 23 липня, Бугров повідомляв, що у КНУ студенти знову будуть вивчати білоруську мову. Зауважимо, у 2022 році через повномасштабне вторгнення Росії в Україну університет не оголошував набір на цю програму. Проте після понад двох років великої війни навчальний заклад знову вирішив повернути цей предмет.

"Білоруська мова не є лише мовою самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, це є мова білоруського народу, воїнів білоруських формувань, які в складі Збройних сил України виборюють свободу і незалежність і для України, і для своєї батьківщини", — наголосив Бугров.

Нагадаємо, в Україні студенти зможуть отримати від держави гранти на оплату контрактної форми навчанняКошти нараховуватимуть через "Дію".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.08.2024 16:25