Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Українським морським коридором за рік експортували 70 млн тонн вантажів, — Зеленський

За рік роботи морського коридору з українських портів вивезли 70 мільйонів тонн вантажів до країн Азії, Африки, Європи та Америки.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"За понад рік роботи нашого експортного морського коридору було транспортовано вже 70 мільйонів тонн вантажів. Порти Азії, Африки, Європи та Америки приймають наші, українські вантажі. Країни від Єгипту до Індонезії, від Тунісу і Лівії до Індії, від Алжиру до Китаю отримали наше, українське зерно", — написав він у Telegram.

За словами гаранта, Україна продовжує бути донором глобальної продовольчої безпеки для десятків країн світу. Так, з портів нашої країни за рік вийшли понад 2500 суден. 

"Попри війну і російський терор ми нарощуємо наші спроможності. Завдяки гуманітарній ініціативі "Зерно з України" в Ефіопії, Сомалі, Ємені та Судані щонайменше сотні тисяч сімей та мільйони людей отримали необхідне продовольство", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, російські терористи 12 вересня здійснили ракетну атаку з бомбардувальника Ту-22 по судну під прапором карибського штату Сент-Кітс і Невіс у Чорному морі, яке перевозило пшеницю для Єгипту. Воно вже перебувало за межами українських територіальних вод. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.09.2024 17:15