Обстріл судна у Чорному морі. Фото: Telegram Володимира Зеленського

Які ракети випустила Росія і де перебував корабель на момент удару: деталі обстрілу судна у Чорному морі

Російські терористи 12 вересня здійснили ракетну атаку з бомбардувальника Ту-22 по судну під прапором карибського штату Сент-Кітс і Невіс у Чорному морі, яке перевозило пшеницю для Єгипту. Воно вже перебувало за межами українських територіальних вод. 

Про це повідомляють у Telegram-каналі Військово-морські сили Збройних сил України.

За даними військових, судно прямувало до Єгипту з південноукраїнського порту Чорноморськ із вантажем пшениці та перебувало у виключній економічній зоні Румунії. В результаті ураження значних пошкоджень зазнав балкер AYA, який здійснював перевезення зерна з українського порту Чорноморськ до Єгипту та на той момент знаходився у Чорному морі.

Як зазначає BBC, російською армією була використана не ракета Ч-22, а ракета Ч-31, що використовується для радіолокаційного захисту. Вона має набагато меншу вибухову силу, ніж крилаті ракети Ч-22, розроблені для боротьби з авіаносцями.

Раніше про атаку з боку Російської Федерації на цивільне вантажне судно у Чорному морі повідомив президент Володимир Зеленський. За словами гаранта, ворог здійснив ракетну атаку одразу після виходу судна з українських територіальних вод. Український лідер оприлюднив фото ворожої атаки. На щастя, обійшлося без людських втрат.

Журналісти повідомляли, що після російської атаки на вантажне судно пшениця подорожчала до 5,9175 долара за бушель. Це найвищий показник з липня 2024 року.

Варто зазначити, що раніше заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький повідомляв, що під час повномасштабного вторгнення окупанти вкрали та знищили українського зерна та іншої агропродукції на мільярди доларів. За його словами, Росія викрала з окупованих територій України понад 1 700 тонн української агропродукції та продовжує знищувати сільськогосподарську інфраструктуру.

Нагадаємо, 12 серпня російські окупанти вдарили по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині. Відомо про трьох загиблих та двох поранених людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 09:37