Олексій Чернишов. Фото: Facebook

Україна пройшла зиму на газі власного видобутку, — Чернишов

Зимові місяці наша країна пройшла "повністю на українському газі". Для України це "історична подія".

Про це написав голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов на своїй сторінці у Facebook.

"Історична подія. Десять років тому в це ніхто б не повірив. Два роки тому, коли почалась повномасштабна війна, в це теж складно було повірити. Але ми це зробили й плануємо підтримувати тенденцію енергонезалежності України й надалі", зауважив Чернишов.

Додамо, що напередодні зимового сезону Чернишов казав про те, що в українських підземних сховищах зберігається 16 мільярдів кубометрів газу. Тоді він наголошував на тому, що Україна продовжує власний видобуток газу і має "історичний шанс" обійтися взимку без імпорту.

"Хочу нагадати, що ми збільшуємо обсяги газу власного видобутку, ці показники зростають. У 2023 році "Нафтогаз" пробурив рекордну кількість нових свердловин, і ми продовжимо цей тренд наступного року. Цю зиму ми плануємо пройти завдяки газу українського видобутку, і наші розрахунки підтверджують таку можливість", — казав раніше голова "Нафтогазу".

Нагадаємо, компанія "Укрнафтобуріння", яка була відчужена у бізнесмена Ігоря Коломойського і передана до управління державної "Укрнафти", від 1 грудня 2023 року припинила видобуток на Сахалінському родовищі — одному з найбільших родовищ України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 01.03.2024 12:30