Фото ілюстративне. Джерело: Mind

"Укренерго" проводить перші аукціони для експорту електроенергії в Європу

"Укренерго" проводить аукціони з розподілу пропускної спроможності міждержавних мереж для експорту електроенергії у Молдову та Польщу. Прораховується можливість відкриття відправки електроенергії до Словаччини

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" в Telegram.

Україна відновлює експорт електроенергії до Європи за умови першочергового забезпечення українських споживачів та надлишку виробництва електроенергії. Через війну та пов'язані з цим ризики в даний час доступ до міждержавних перехресть розподіляється лише на короткостроковий період на добових аукціонах.

"За результатами аукціону для експорту в Молдову було розподілено 51% (330 з 650 МВт) всієї доступної пропускної здатності мереж в цьому напрямку серед чотирьох учасників", — йдеться в повідомленні.

Також сьогодні відбудеться аукціон з розподілу 80 МВт пропускної здатності міждержавного перетину в напрямку Польщі на дату поставки 12 квітня.

Також зараз узгоджується можливість відкриття експорту до Словаччини.

Нагадаємо, Україна відновлює процес експорту електроенергії. Відповідний указ підписав міністр енергетики України Герман Галущенко.

Раніше представник ГУР заявив, що навесні енергетика України залишиться мішенню для російських окупантів, проте основною ціллю можуть стати військові об'єкти, концентрація наших військ і логістика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.04.2023 14:13