Фото: dailylviv.com

"Укрзалізниця" посилила правила перевезень: заборонили передавати торти, цуценят, аналізи й не тільки

Компанія "Укрзалізниця" посилює контроль за дотриманням правил перевезення. У компанії нагадали про перелік заборонених до транспортування предметів.

Як повідомляє прес-служба компанії, люди донедавна передавали поїздами цуценят та кошенят, весільні торти та весільні сукні, тепловізори та дрони, документи, квіти, ліки та навіть кров для аналізів.

Станом на сьогодні, компанія проводить системний контроль за дотриманням правил транспортування та регулярно запобігає перевезенню пасажирськими поїздами заборонених предметів та речовин як у багажі, так і "передачками" через провідників.

"Так, у четвер, 27 червня, показово зупинили кричущу ситуацію: спробу передати поїздами біологічні матеріали для аналізів однієї з приватних лабораторій. Причому це далеко не перший випадок, коли приватні лабораторії вчиняють так, вочевидь, намагаючись зекономити на спеціалізованих перевезеннях", — зазначили в "Укрзалізниці".

Зазначається, що із початком повномасштабної російсько-української війни, коли була паралізована логістика в країні, "Укрзалізниця" була чи не єдиним способом передати критичні відправлення.

"Потяги компанії перевозили в ті дні буквально все: від старлінків та тепловізорів до ліків та бабусиних "закруток". Проте наразі, коли відновлено логістику по всій країні і є чимало спеціалізованих перевізників, Укрзалізниця продовжує «закручувати гайки» й врегульовувати те, що перевозиться поїздами", — зазначили в компанії.

У компанії додають, що у випадку нагальної потреби дозволено доставляти виключно речі, які не заборонені до перевезення, та робити це в офіційний спосіб. Йдеться про перевезення предметів через партнерську програму "Укрзалізниці" та "Укрпошти" під назвою "Залізна пошта".

"Наразі 10 поштових вагонів регулярно курсують у складі пасажирських поїздів", — наголосили в компанії. 

Нагадаємо, раніше прес-служба "Укрзалізниці" повідомляла, що компанія тимчасово змінила графік руху приміських електричок. Причина — економія електроенергії. Впродовж червня тимчасово будуть змінені графіки руху 74 приміських електропоїздів по всій Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.06.2024 11:36