Фото: dailylviv.com

"Укрзалізниця" змінить графіки руху приміських електричок по всій Україні: названо причину

"Укрзалізниця" тимчасово змінила графік руху приміських електричок. Причина — економія електроенергії.

Про це повідомила прес-служба офіційного сайту компанії.

"Укрзалізниця" допомагає всій країні економити споживання електроенергії, запровадивши низку заходів. Для того, щоб країна вистояла та уникнула блекауту, залізничники тимчасово вносять зміни до графіка руху приміських електропоїздів", — йдеться у повідомленні.

У компанії попередили, що впродовж червня тимчасово будуть змінені графіки руху 74 приміських електропоїздів по всій Україні. Проте зміни не стосуватимуться критично важливих електричок, які забезпечують підвіз населення до роботи та зворотно.

"Тобто деякі поїзди тимчасово не будуть курсувати, а деякі змінять періодичність або їм буде обмежено маршрут. Але "Укрзалізниця" докладе максимальних зусиль, щоб зберегти залізничне сполучення між усіма населеними пунктами", — зазначили в прес-службі.

Перші зміни в розкладі відбулися вже з 7 червня на окремих напрямках Львівської та Придніпровської залізниць. Пізніше відповідні зміни будуть запроваджені на Південно-Західній та Південній залізницях.

"Просимо вибачення у пасажирів за тимчасові незручності та закликаємо уточнювати інформацію про рух електропоїздів у касах, довідкових службах, на офіційних сайтах "Укрзалізниці" та регіональних філій", — наголосили в компанії.

Як повідомлялося раніше, "Укрзалізниця" з метою зменшення споживання електроенергії вимкнула у пікові години підсвітку фасадів та окремих зон найбільших залізничних вокзалів країни, зокрема Києва, Львова, Дніпра, Одеси та Харкова.

Нагадаємо, 9 червня "Укрзалізниця" запускає денний швидкісний поїзд Інтерсіті+ №741/742 Київ — Львів. 

Додамо, 14 травня "Укрзалізниця" запустила оновлений сайт для купівлі квитківВін створений за допомогою сучасних дизайнерських та ІТ-рішень. Для максимального комфорту всіх користувачів відбудеться поступовий перехід зі старого сайту на новий.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.06.2024 16:33