Рустем Умєров. Джерело: Facebook

Умєров проведе переговори з очільником Пентагона: про що говоритимуть

Міністр оборони України Рустем Умєров проведе переговори з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном. Зустріч пройде у вівторок, 2 липня, у Вашингтоні.

Про це повідомляє Пентагон.

"Держсекретар Остін і міністр Умєров обговорять двостороннє оборонне співробітництво, питання регіональної безпеки і шляхи посилення оборонного партнерства між США й Україною", — зазначила заступниця прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Варто наголосити, що ці переговори пройдуть на тлі закликів влади України до союзників із проханням збільшити постачання зброї Києву для протидії агресії Москви.

Раніше, а саме 1 липня, Сабріна Сінгх повідомляла, що Сполучені Штати Америки не володіють підтвердженою інформацією щодо факту відправлення інженерних військ Північної Кореї до Росії з метою їх залучення до агресії проти України.

Посадовиця, зокрема, відповіла на питання, чи бачать у Пентагоні ознаки того, що КНДР відправила своїх військових до Росії для підтримки її війни проти України.

"У мене немає нічого з цього приводу", — сказала представниця Пентагона.

Нагадаємо, 14 червня Рустем Умєров заявляв, що нові ініціативи НАТО допоможуть уникати затримок із постачанням зброї в Україну. Північноатлантичний альянс посилить свою роль у координації цього процесу. Йдеться насамперед про більше управлінське залучення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 13:12