Телефонна розмова союзників. Джерело: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Умєров пояснив Остіну, що Україні варто обстрілювати Росію західною зброєю: чи переконав український міністр американського

У середу, 29 травня, міністри оборони України та США Рустем Умєров і Ллойд Остін провели телефонну розмову. Вони обговорили ситуацію на фронті та подальшу американську військову допомогу.

Про це Рустем Умєров написав на своїй Facebook-сторінці. За його словами, під час розмови був присутній також головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, який розповів Остіну про ситуацію на полі бою. Умєров окремо розповів про процес мобілізації та відновлення бойових бригад.

"Нашим фокусом залишається питання протиповітряної оборони та боєприпасів. Росія продовжує скидати керовані авіабомби вздовж усієї лінії фронту. Окремо наголосив, що Україна повинна мати право завдавати удари по ворожій території", — зазначив міністр.

Своєю чергою речник Пентагона Патрік Райдер вказав, що Остін розповів українським колегам про нові пакети військової допомоги США Україні, зокрема оголошений 24 травня пакет у 275 мільйонів доларів.

"Міністри Остін і Умеров також обговорили важливість подальшої потужної підтримки з боку союзників та партнерів, щоби допомогти Україні продовжувати боротьбу з російською агресією", — додав речник.

Останнім часом серед західних партнерів України активізувались обговорення, щоби послабити обмеження на удари українських сил по Росії західною зброєю. Декілька європейських країн не заперечують, аби Україна обстрілювала їхньою зброєю територію Росії.

Нагадаємо, радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Юрій Сак заявив в інтервʼю Bloomberg, що Україна вже використовувала надані Великою Британією далекобійні ракети Storm Shadow. Їх застосовували для ударів по об'єктах на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 22:52