Ллойд Остін і Рустєм Умєров. Джерело: Facebook-сторінка міністра оборони України

Умєров провів важливу розмову з главою Пентагона: якої зброї найбільше потребує Україна

У п'ятницю, 29 березня, міністр оборони України Рустем Умєров провів телефонну розмову з главою Пентагона США Ллойдом Остіном. Він повідомив про гостру потребу країни у системах протиповітряної оборони.

Про це Умєров повідомив на своїй сторінці в Facebook. Очільник українського міністерства назвав цю розмову "продуктивною".

За словами Умєрова, він надав Остіну детальну інформацію про нещодавні російські ракетні обстріли українських міст.

"Наголосив на важливості забезпечення більшої кількості систем протиповітряної оборони та ракет для них. Вдячний міністру Остіну за його постійну підтримку", — йдеться у повідомленні українського міністра.

Раніше міністерство оборони Сполучених Штатів Америки запустило спеціальний сайт для нагляду за американською зброєю та обладнанням, яке було надане Україні в рамках військової підтримки.

Нагадаємо, раніше очільник Пентагона Ллойд Остін заявив, що за два роки повномасштабного вторгнення країни Контактної групи з питань оборони України виділили 88 мільярдів доларів військової підтримки для нашої держави. За словами очільника Пентагону, наразі учасники "Рамштайну" зосереджуються на двох ключових напрямах: забезпечення негайних потреб ЗСУ на полі бою та надання допомоги для довгострокової перспективи. Він також зауважив, що підтримка України має "вирішальне значення" для США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 21:29