Фото: Міноборони

Умєров у Давосі ініціював створення міжнародної групи щодо виведення російських військ з України

Міністр оборони Рустем Умєров на зустрічі радників з питань національної безпеки щодо Формули миру у Давосі запропонував створити міжнародну робочу групу для розробки механізму виведення російських окупаційних військ з України.

На своїй сторінці у Facebook міністр заявив, що презентував колегам шостий пункт української Формули миру: "Виведення російських військ з території України". 

"Запропонував створити Міжнародну робочу групу на рівні міністрів оборони та радників з питань національної безпеки, щоб спільно напрацювати механізм виведення військ", — заявив посадовець.

За словами Умєрова, запропонована президентом Володимиром Зеленським Формула миру на сьогодні обʼєднує вже 83 країни світу.

На зустрічі радників очільник оборонного відомства України також наголосив на неможливості говорити про відновлення суверенітету й територіальної цілісності нашої держави без повного виведення та роззброєння російських військ і терористичних угруповань із тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, 14 січня у Давосі відбулася четверта зустріч радників з нацбезпеки щодо української Формули миру. Серед учасників — 81 країна та міжнародна організація. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.01.2024 21:53