Фото: Pixabay

"Уникнути відключень можливо не вдасться": у Міненерго спрогнозували, що буде зі світлом взимку

Наразі спрогнозувати, якими будуть відключення світла восени та взимку цього року, досить складно, адже ситуація в енергосистемі складна.

Про це заявила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

За словами посадовиці, зараз Україна активно готується до можливих відключень електроенергії взимку через серйозні пошкодження, але прагне максимально мінімізувати їх.

"Сказати, що їх не буде — зараз дуже важко, тому що надзвичайно сильні були пошкодження. Уникнути відключень можливо нам і не вдасться, але ми робимо все можливе для того, щоби зробити їх максимально непомітними", — наголосила Гринчук.

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький прокоментував інформацію деяких ЗМІ та заяви фахівців про відключення електроенергії взимку на тривалий час. Він заявив, що наразі важко спрогнозувати, у якому стані буде українська енергосистема взимку. Все залежить від успішних дій України у напрямку відновлення пошкоджених потужностей атаками Російської Федерації.

Також в "Укренерго" заявляли, що Україні поки не загрожує повний блекаут на тлі російських атак на енергосистему. Водночас така оцінка базується без урахування майбутніх дій ворога, спрямованих на знищення української критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.06.2024 23:10