Фото ілюстративне зі соцмереж

Уночі окупанти намагалися атакувати Київ: влада розповіла, як відпрацювала ППО

У ніч на понеділок, 9 вересня, російські окупанти знову застосували ударні БпЛА, намагаючись атакувати Київ. Їх запустили з території Курської області, на столицю вони заходили після опівночі декількома хвилями.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

"Пʼята повітряна атака на Київ з початку вересня! Цієї ночі російська армія знову застосувала ударні БпЛА, попередньо на кшталт Shahed, запущені з території Курської області. На Київ боєприпаси, які баражували, заходили після опівночі, декількома хвилями", — йдеться в повідомленні.

Повітряна тривога у столиці тривала понад годину. За інформацією влади, сили та засоби протиповітряної оборони всі російські ударні дрони, які загрожували Києву, знищили (точну кількість і тип дронів оприлюднять Повітряні сили ЗСУ) на підступах до столиці. За попередніми даними, в місті без руйнувань та потерпілих.

"Як ви бачите — майже щоночі у нас є тривоги. Тривоги повʼязані з реальними загрозами! Тому прошу вас завжди відповідально ставитися до оголошення небезпек, не нехтувати правилами та завжди користуватися укриттями. Бережіть себе!" — наголосив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Як відомо, вчора війська країни-агресорки вдарили по Дергачах Харківської області. Постраждало багато місцевих мешканців — понад 10. Ворог влучив у приватний сектор міста. Через рашистську атаку загорілися житлові будинки.

Нагадаємо, що вчора з-під завалів готелю в місті Миколаївка на Донеччині витягнули тіла двох чоловіків. У готелі перебували харківські зооволонтери, які приїхали безкоштовно стерилізувати та вакцинувати тварин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2024 07:17