Фото: Генштаб ЗСУ

Уночі окупанти вдарили по Україні ракетами та "шахедами": у яких областях було неспокійно

У ніч на 11 вересня російські загарбники атакували територію України ракетами та ударними безпілотниками типу "Шахед". Силам протиповітряної оборони вдалося збити 20 ворожих дронів.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, уночі радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено та здійснено супровід 34-х засобів повітряного нападу противника. Ворог ударив однією балістичною ракетою "Іскандер-М" з Краснодарського краю — РФ, двома зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини, шістьма протирадіолокаційними ракетами Х-31П із повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний, 25 ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків: Курськ, Єйськ — РФ, Чауда — Крим).

"До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 20 ударних БпЛА, п'ять ворожих безпілотників локаційно втрачені на території України. Інформація про постраждалих та руйнування не надходила", — йдеться у повідомленні військових.

Як зазначають військові, протиповітряна оборона працювала у Київській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській та Полтавській областях.

У ніч на 11 вересня російські загарбники атакували територію України ракетами та ударними безпілотниками типу "Шахед"

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, у ніч на 10 вересня Київську область та низку інших регіонів атакували російські ударні безпілотники. Повітряна тривога на Київщині тривала майже шість годин. Крім того, повітряна тривога також оголошувалась у самому Києві — з 04:03 по 06:00. А у передмісті столиці тривала бойова робота протиповітряної оборони по російських "шахедах".

Також вночі 10 вересня російська армія атакувала ударними безпілотниками типу "Шахед" Черкаську область. Зафіксовано влучання по інфраструктурному об'єкту, також травмовано людей.

Водночас, за даними Повітряних сил ЗСУ, російські окупанти атакували Україну не тільки ударними безпілотниками типу "Шахед", а й балістичною ракетою "Іскандер-М". Силами протиповітряної оборони було збито 38 ворожих дронів.

Станом на ранок 11 вересня російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря бойовий корабель. Він є носієм крилатих ракет "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2024 09:23