Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Уночі рашисти атакували Україну ракетами та дронами: скільки повітряних цілей збили Сили оборони

У ніч на середу, 14 серпня, російські окупанти атакували Україну двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 і 23 ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили 17 безпілотників.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що керовані авіаракети рашисти запустили з повітряного простору Бєлгородської області Росії, а дрони — з району Чауди (тимчасово окупований Крим), а також з Єйська та Курська (Російська Федерація).

"У протиповітряному бою мобільні вогневі групи Сил оборони України, авіація, зенітні ракетні підрозділи та засоби РЕБ Повітряних сил збили 17 ворожих БпЛА у Миколаївській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Запорізькій, Сумській, Харківській і Житомирській областях. Дякую за бойову роботу! Разом — до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Збиття повітряних цілей 14 серпня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

У ніч на вівторок, 13 серпня, російські окупанти атакували Україну двома балістичними ракетами "Іскандер-М" / KN-23 і 38 ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили 30 ворожих безпілотників.

Нагадаємо, що цієї ночі в російському Воронежі лунали вибухи після атаки безпілотників. При цьому місцеві мешканці запускали феєрверки та гучно включали пісні Вєрки Сердючки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 09:14