Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Уночі Росія атакувала ракетами та дронами: як відпрацювали Сили оборони

У ніч на вівторок, 15 жовтня, російські окупанти задали удару по Миколаївщині сімома зенітними керованими ракетами С-300/400, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині та Сумщині, а також 17 ударними БпЛА. Сили оборони збито 12 дронів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що зенітні керовані ракети рашисти запускали з тимчасово окупованої території Криму, керовані авіаційні ракети — з повітряного простору Курської області, а безпілотники — з Курська та Приморсько-Ахтарська (Російська Федерація).

"До відбиття нападу залучали авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України", — йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що в результаті протиповітряного бою збито 12 ворожих БпЛА в Миколаївській, Київській, Одеській, Полтавській, Чернігівській, Кіровоградській і Черкаській областях.

"Чотири російські безпілотники локаційно втрачено, ймовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Ще один БпЛА — в повітрі. Бойова робота триває! Разом — до перемоги!" — підсумували українські військові.

Збиття повітряних цілей 15 жовтня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що в ніч на понеділок, 14 жовтня, російські окупанти не здійснили жодної атаки на українські міста за допомогою безпілотників. Неактивною також залишилася стратегічна авіація Росії. Це вперше за останні 48 діб ніч минула без "шахедів" в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.10.2024 08:56