Фото: rubryka.com

Уночі "Шахед" пролетів у безпосередній близькості до Хмельницької АЕС

У ніч на 12 вересня під час ворожої атаки був зафіксований проліт російського ударного безпілотника типу "Шахед" у безпосередній близькості до Хмельницької атомної електростанції. Пізніше цей дрон був збитий Силами протиповітряної оборони.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив очільник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін. Посадовець зазначив, що Росія свідомо прокладає маршрути ракет та ударних дронів так, щоб це проходило, зокрема, над атомними обʼєктами України.

"Це вже не вперше. Це частина російської терористичної тактики. Саме тому президент України Володимир Зеленський, всі представники нашої держави так активно звертаються до партнерів щодо посилення ППО України та збільшення тиску на агресора. І важливо, щоб на всіх рівнях це було зрозуміло — зміцнення повітряного щита України захищає всіх, хто цінує життя", — написав керівник Хмельницької ОВА.

Як відомо, у ніч на четвер російська армія атакувала Україну ракетами різних типів та ударними безпілотниками типу "Шахед". Сили протиповітряної оборони збили 44 ворожих дрони. Крім Хмельниччини, російські загарбники у декілька хвиль атакували Київ ударними безпілотниками. Сили протиповітряної оборони збили усі ворожі дрони ще на підступах до столиці.

Нагадаємо, що у ніч на 12 вересня російські окупанти масовано вдарили по Конотопу Сумської області. Внаслідок ворожої атаки інфраструктура міста зазнала значних пошкоджень, є поранені.

Станом на ранок 12 вересня окупанти вивели в акваторію Чорного моря бойовий корабель. Він є носієм крилатих ракет "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2024 14:56