Фото: "Укрінформ"

Урсула фон дер Ляєн високо оцінила прогрес України щодо європейської інтеграції

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вражена прогресом, якого досягла Україна у реалізації реформ, необхідних для її заявки на вступ до ЄС.

Про це вона заявила в інтерв'ю інформагентству Bloomberg.

"Я вражена тим, як Україна проводить дуже складні реформи, поки вона веде війну. Якщо вони триматимуть темп  а я бачу, що вони абсолютно мотивовані — це вирішальний момент",  заявила очільниця.

Фон дер Ляєн переконана, що Україна врешті-решт досягне успіху у своїй заявці на членство в Європейському Союзі. Водночас посадовиця наголосила, що цей процес заснований на особистих заслугах, і відмовилася назвати конкретні терміни. 

Вона також запевнила, що ЄС зможе виконати свою обіцянку цієї весни і поставити Україні мільйон патронів протягом 12 місяців.

Що має виконати Україна для вступу в ЄС

Єврокомісія раніше уже оголосила план дій, який Україні потрібно виконати для початку переговорів про вступ до ЄС. Основні вимоги: 

  1. Ухвалення законодавства про процедуру добору суддів Конституційного Суду, яке має містити процес попереднього відбору на основі оцінки доброчесності та професійних навичок.
  2. Завершення перевірки доброчесності кандидатів у члени Вищої ради правосуддя та відбір кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
  3. Посилення боротьби з корупцією, зокрема серед топ-посадовців.
  4. Завершення відбору та призначення нового директора НАБУ та прокурора САП.
  5. Забезпечення відповідності законодавства про боротьбу з відмиванням грошей стандартам Групи з фінансових заходів (FATF).
  6. Ухвалення комплексного стратегічного плану реформування правоохоронного сектору.
  7.  Впровадження закону про олігархів.
  8. Приведення законодавства про ЗМІ у відповідність з європейським аудіовізуальним законодавством.
  9. Завершення реформи законодавства для національних меншин. 

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко заявив, що парламент восени буде розглядати питання, пов'язані з європейським майбутнім країни. За словами Корнієнка, Рада працюватиме над помилками та намагатиметься пришвидшити процес переговорів щодо вступу України до Євросоюзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2023 14:58