Фото: сайт президента Казахстану

Уряд Казахстану пішов у відставку: Токаєв підписав указ

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ухвалив рішення про відставку уряду республіки на чолі з прем'єр-міністром Аліханом Смаїловим. 

Про це йдеться в указі, який опубліковано на сайті президента Казахстану.

"Відповідно до статті 70 Конституції Республіки Казахстан ухвалюю: прийняти відставку уряду Республіки Казахстан, тимчасово покласти виконання обов'язку прем'єр-міністра Республіки Казахстан на Скляра Романа Васильовича", йдеться у повідомленні.

При цьому Кабінету міністрів доручено продовжити виконання своїх зобов'язань щодо нового складу уряду. Виконувати обов'язки прем'єр-міністра республіки тимчасово буде Роман Скляр. До цього він обіймав посаду першого прем'єр-міністра. 

Раніше служба Токаєва повідомляла, що президент Казахстану 7 лютого проведе розширене засідання, на якому буде підбито підсумки уряду у соціально-економічному розвитку республіки за минулий рік. 

Нагадаємо, у жовтні минулого року стало відомо, що Казахстан обмежив експорт високотехнологічних товарів до Російської Федерації. У цей перелік потрапили ті товари, які країна-агресор може використати у війні проти України. За словами віце-міністра торгівлі та інтеграції Кайрата Торебаєва, Казахстан заборонив експорт до Росії 106 видів високотехнологічних товарів. Серед таких товарів — дрони, електрочіпи, а також електроніка, яка може використовуватися під час війни. При цьому імпорт з Росії працює без обмежень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.02.2024 14:00