Фото: Кабмін

Уряд створив робочу групу з питань мобілізації: які її функції

Український уряд створив міжвідомчу робочу групу з питань організації призову військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізаційних заходів. 

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №707.

Робочу групу очолить міністр Олег Немчінов. До неї також увійдуть представники Міноборони, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, МВС, Мінекономіки, Міністерства освіти та науки, Міністерства енергетики, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Державної прикордонної служби, Національної поліції.

Кабінет міністрів утворив міжвідомчу робочу групу з питань організації призову військовозобов’язаних

Скріншот з сайту уряду

Які функції покладені на робочу групу

Група є тимчасовим консультативно-дорадчим урядовим органом. Її основні функції полягають у координації з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки щодо оповіщення та мобілізації військовозобов’язаних, які працевлаштовані в органах виконавчої влади, їх територіальних органах, на державних підприємствах, в установах і організаціях.

Робоча група також координує організацію оповіщення органами виконавчої влади, їх територіальними органами, підприємствами, установами та організаціями військовозобов’язаних про їх призов на військову службу під час мобілізаційних заходів, а також організацію призову громадян на військову службу.

Нагадаємо, у травні президент Володимир Зеленський заявляв, що мобілізаційні заходи в Україні збільшились після того, як 18 травня набув чинності відповідний закон. Паралельно проходить цифровізація цього процесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 19.06.2024 10:24