Кабінет міністрів Японії. Джерело: kyodonews

Уряд Японії пішов у відставку: в чому причина

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда відправив уряд у відставку. Внаслідок кадрових реформ він намагається переломити тенденцію до падіння популярності кабінету міністрів країни.

Про це повідомила японська агенція Kyodo. Кісіда, якого називають доволі поміркованим політиком, сподівається, що реформа дасть поштовх його адміністрації та прокладе шлях для перемоги його Ліберально-демократичної партії на наступних виборах до Палати представників, а також посилить її підтримку перед президентськими виборчими перегонами 2024 року.

Кісіда обрав 11 нових облич, він пробує створити свіжий імідж свого кабінету, зберігаючи при цьому декількох ключових членів для підтримки стабільності. Перестановка відбулася на тлі того, що рівень підтримки уряду Кісіди продовжує падати — частково через проблеми з національною системою ідентифікаційних карток "Мій номер", а також громадське розчарування через зростання цін за відсутності підвищення зарплат.

Журналісти зазначили, що невдовзі прем'єр-міністр проведе обговорення з головою партії Комейто Нацуо Ямагучі щодо формування нового кабінету. Після цього створять новий уряд, який пройде церемонію затвердження імператором Японії Нарухіто.

У новому складі уряду змінять 13 із 19 міністрів. 11 із них уперше отримають портфелі. До нового кабінету ввійдуть п'ять жінок.

Нагадаємо, що 9 вересня міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса відвідав Україну з офіційним візитом. Це був його перший приїзд після початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року. Він провів переговори з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, президентом Володимиром Зеленським і розповів про плани Японії організувати конференцію щодо економічного відновлення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.09.2023 09:35