Фото: japantimes

В Україну прибув міністр закордонних справ Японії (відео)

Міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса у суботу, 9 вересня, прибув до України з офіційним візитом. Це його перший приїзд після початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року.

Про це повідомила прес-служба посольства Японії в Україні. Дипломатичне відомство опублікувало на своїй сторінці у Facebook відео, на якому очільника МЗС Японії зустрічає на вокзалі українська делегація.

Водночас у МЗС Японії зазначають, що міністр проведе зустріч з очільником Міністерства закордонних справ України Дмитром Кулебою та розповість про плани Японії організувати конференцію щодо економічного відновлення України.

Разом з міністром мають приїхати японські бізнесмени,  у тому числі Хіроші Мікітані — засновник та генеральний директор Rakuten Group (4755.T), які теж зможуть запропонувати ідеї реконструкції України.

Нагадаємо, 29 серпня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою. Український лідер запросив Японію взяти участь у підготовці Глобального саміту миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.09.2023 10:36