Фото: Урядовий портал

Уряд затвердив програму для посилення стійкості енергосистеми України: яку суму вона передбачає

У п'ятницю, 21 червня, Кабінет міністрів затвердив програму для посилення стійкості української енергосистеми. Для цього з державного бюджету виділили 759 мільйонів гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 21 червня.

"Уряд затвердив порядок використання коштів Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації. Ідеться про додаткову програму енергоефективності та посилення стійкості енергосистеми України на 759 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

Шмигаль пояснив, що кошти спрямують передусім на зниження ставок по кредитах для реалізації проектів енергоефективності та встановлення альтернативних джерел енергії.

За словами прем’єра, уряд розширює можливість отримати пільгові позики, щоб бізнес та населення могли зменшити споживання електроенергії або створити додаткове джерело для її генерації.

Варто зазначити, що 20 червня президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача, яку присвятили підготовці енергосистеми України до зими. За рішенням засідання Кабінет Міністрів має невідкладно затвердити державну програму, яка стимулюватиме населення встановлювати сонячну генерацію та установки збереження енергії. Вона передбачатиме надання податкових та митних пільг на ввезення в Україну обладнання.

Нагадаємо, 11 червня президент України Володимир Зеленський на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024, яка відбулася у столиці Німеччини Берліні заявив, що у найближчій перспективі в Україні потрібно реалізувати швидке та недорого вартісне відновлення усіх об'єктів енергетичної інфраструктури, які можливо відновити. Важливо виконати ці роботи до початку зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.06.2024 14:47