Фото: Instagram

Усик відверто розповів про своє ставлення до любителя московських попів Василя Ломаченка

Чемпіон за трьома найпрестижнішими версіями боксу Олександр Усик підтримує спілкування з Василем Ломаченком. Обидва спортсмени переживають за майбутнє України.

Таку заяву Усик зробив в інтерв'ю польському виданню Przegląd Sportowy.

Він, зокрема, пояснив, чому не відвідав останній бій товариша проти американця Девіна Хейні.

"Василь майже не розмовляє — загляньмо в його Instagram. Проте в перший же день війни пішов до армії. Якщо він щось не говорить вголос, це не означає, що він проти України. Він за Україну", — сказав Усик.

Боксер також заявив, що в Україні кожного дня є жертви, тому люди сердяться на Ломаченка, бо він не виступає проти ворога. В результаті він отримує ненависть. 

"Але хочу сказати, що Василь — українець, який вболіває за свою країну. Він її підтримував і підтримуватиме", — запевнив Усик.

Він також додав, що Ломаченко є його близьким другом. 

"У день бою проти Хейні моя дружина святкувала день народження. Їй виповнилося 35, це ювілей. Я готував для неї свято і просто не зміг піти на бій до Василя. Це не означає, що зараз у нас гірші стосунки. Це мій брат", — додав Усик.

Нагадаємо, український боксер Василь Ломаченко після бою за звання абсолютного чемпіона світу проти Девіна Хейні пообіцяв допомагати Україні та "своїй православній церкві". Водночас уродженець Білгород-Дністровського одягнув на себе жовто-блакитний прапор.

Варто відзначити, що Василь Ломаченко внесений до реєстру держзрадників, який веде рух "ЧЕСНО". Підстава для цього — пост боксера в Instagram з проповіддю митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату, у якому він звинувачує Україну, мовляв, країна почала війну проти Бога, проти церкви та проти українського народу.

Також раніше боксер публікував дві частини скандального інтерв'ю з Митрополитом Лукою, де той виправдовував війну Росії проти України. Відомо, що від початку повномасштабного вторгнення Ломаченко вступив у лави тероборони, але покинув службу заради бою проти Джеймена Ортіза.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.06.2023 05:17