Скріншот з соцмереж

Байден наказав збивати іранські ракети, що атакують Ізраїль: у Тель-Авіві є влучання (відео)

Президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю захиститися від іранських атак та збивати ракети, націлені на Ізраїль. Попри це, у Тель-Авіві зафіксували влучання у житлові будинки.

Про це повідомляє The Time of Israel з посиланням на заяву Білого дому.

Білий дім зазначив, що лідер США Джо Байден та віце-президент Камала Гарріс стежать за іранською атакою на Ізраїль із ситуаційного центру Білого дому та регулярно отримують оновлену інформацію від своєї команди з національної безпеки.

Тим часом 1 жовтня Іран розпочав ракетну атаку зі своєї території в бік Ізраїлю: у Тель-Авіві є влучання ракет у житлові будинки. Попередньо, Іран випустив по Ізраїлю близько 400 ракет, а в Ізраїлі заявили, що це оголошення війни та попередили, що вони дадуть безпрецедентну відповідь.

Згодом з'явилась інформація, що Йорданія та Ірак закрили свій повітряний простір.

Як відомо, Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що в ніч із 30 вересня на 1 жовтня розпочала наземні рейди на півдні Лівану в межах операції під назвою "Північні стріли", спрямованої проти сил організації "Хезболла".

Нагадаємо, що 30 вересня зранку Ізраїль завдав авіаційного удару по центральному району Бейрута. Внаслідок атаки щонайменше четверо людей загинуло, близько 20 осіб поранено. Після удару там виникла пожежа.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки підтримують право Ізраїлю на самозахист. Зокрема, американський міністр оборони Ллойд Остін уже розмовляв на цю тему з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галланом, де чітко окреслив позицію США.

Нещодавно стало відомо, що Україна з тривогою стежить за розвитком подій у Ліванській Республіці, зокрема у контексті рішення Держави Ізраїль розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану.

Своєю чергою європейські країни просять своїх громадян залишити Ліван, оскільки 1 жовтня Ізраїль розпочав наземний наступ на "Хезболлу". Ситуація в регіоні може загостритись у будь-який момент.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.10.2024 21:12