Фото: сайт Кремля

В ISW назвали наміри Росії перед візитом міністра оборони Китаю

Керівництво Російської Федерації намагається показати свої можливості в галузі оборони напередодні візиту міністра Китаю Лі Шанфу до Москви. Росіяни анонсували обговорення двосторонньої співпраці у даному напрямку

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Сторони планують також обговорити питання регіональної та глобальної безпеки. Того ж дня, 14 квітня, міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що його країна не продаватиме зброю Російській Федерації й регулюватиме експорт до РФ товарів, які мають подвійне цивільне та військове призначення.

Такі висловлювання вказують на те, Китай намагається применшити свою підтримку Росії. КНР також демонструє, що існують межі "безмежного" партнерства, про яке Росія та Китай оголосили перед повномасштабним вторгненням в Україну.

Аналітики переконані, що російський диктатор Володимир Путін не зміг забезпечити безмежне двостороннє партнерство з Китаєм, на яке він, ймовірно, сподівався, коли голова КНР Сі Цзіньпін відвідав Москву з 20 по 22 березня.

Ключові висновки ISW:

  • Кремль, ймовірно, сподівається зробити себе привабливішим для Китаю, розпочавши вчення Тихоокеанського флоту.
  • Кремль має намір використати перевірки бойової готовності Тихоокеанського флоту, щоб спробувати стримати подальшу підтримку Японією України.
  • Російські елітні війська знижують свою боєздатність погано навченим мобілізованим персоналом та добровольцями.
  • Держдума РФ активізує свої зусилля щодо цензури російських діячів культури, які втекли з Росії та критикують війну.
  • Війська РФ продовжували обмежені наступальні операції в районі Кремінної, тоді як українські сили завдавали ударів по тилах у Луганській області.
  • Окупанти продовжували наступ у Бахмуті та завдавали ударів по лінії Авдіївка – Донецьк.
  • Російські війська продовжують наражати на небезпеку Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС).

Нагадаємо, російська розвідка отримала згоду Центральної ради КНР на відправку зброї до РФ за умови, що ці поставки залишаться в таємниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.04.2023 07:01