Чарльз Браун. Джерело: zn.ua

В американській армії новий воєначальник замість генерала Міллі: що відомо про Чарльза Брауна

Сенат США підтримав кандидатуру головнокомандувача Військово-повітряних сил Чарльза Брауна на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США. Він замінить генерала Марка Міллі.

Про це повідомив Reuters. Кандидатуру Брауна підтримали 83 сенатори зі 100. Раніше 11 з них виступали проти.

До цього Сенат не міг проголосувати за його призначення, а також іще двох військових командувачів через блокування сенатора-республіканця Томмі Тубервіля. Він протестував проти політики, яку проводило керівництво Міністерства оборони. Йдеться про те, що в березні 2022 року Пентагон розпочав надавати оплачувані відпустки та відшкодовувати витрати військовослужбовицям, які змушені подорожувати в інші штати, щоби зробити аборт.

Лідер демократів Чак Шумер застосував спеціальну процедуру, тому вдалося обійти блокування республіканця. Його дії також дозволили сенаторам проголосувати за затвердження генерала Ренді Джорджа на посаду начальника штабу Сухопутних військ і генерала Еріка Сміта на посаду командувача Корпусом морської піхоти.

Очільник Пентагону Ллойд Остін привітав генерала Чарльза Брауна, а у Міноборони США застерегли, що дії республіканців можуть мати негативні наслідки для американської армії.

Що відомо про Чарльза Брауна

Американський воєначальник, генерал Військово-повітряних сил США, 22 начальник штабу Військово-повітряних сил Чарльз Квінтон Браун-молодший народився 1962 року в сім'ї військового в Сан-Антоніо, штат Техас. Його життя пов’язане з військовою кар’єрою.

Має командний досвід у Тихоокеанському регіоні та на Близькому Сході. Це зробило його фаворитом на найвищу посаду, особливо в умовах можливого конфлікту з Китаєм.

Чарльз Браун також служив в Європі, коли 2014 року Росія окупувала Крим. Він був директором операцій зі стратегічного стримування та ядерної інтеграції ВПС США в Європі. 2021 року Сенат призначив його командувачем Військово-повітряних сил США.

2020 року журнал Time включив Брауна до списку 100 найвпливовіших людей світу. Він стане другим в історії темношкірим головою Об’єднаного комітету начальників штабів.

З 2019 року найбільшу посаду в армії США займав генерал Марк Міллі.

Нагадаємо, на прес-конференції в німецькому Рамштайні за підсумками 15-го засідання Контактної групи з питань оборони України Марк Міллі заявив, що Збройні сили України вже визволили понад 54% окупованої Росією території. Однак боротьба ще не завершена.

Він наголосив, що Росія зробила найбільшу за всі часи стратегічну помилку, коли вдерлася до України. За цей час у країні вже зросли покоління вільних і незалежних людей, які не зупиняться, поки не відновлять свободу й незалежність своєї держави. Генерал додав, що Україна досягає поступового та повільного успіху, кожного дня досягає прогресу за підтримки міжнародних партнерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.09.2023 15:11