Фото: defense.gov

Яку територію Україна вже відвоювала у Росії: генерал США оприлюднив цифри

Збройні сили України вже визволили понад 54% окупованої Росією території. Однак боротьба ще не завершена.

Таку заяву в німецькому Рамштайні на прес-конференції за підсумками 15-го засідання Контактної групи з питань оборони України зробив голова комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, пише "Укрінформ".

Він наголосив, що Росія зробила найбільшу за всі часи стратегічну помилку, коли вдерлася до України. За цей час у країні вже зросли покоління вільних і незалежних людей, які не зупиняться, поки не відновлять свободу й незалежність своєї держави.

Міллі заявив, що Україна досягає поступового та повільного успіху, кожного дня досягає прогресу за підтримки міжнародних партнерів. Але ця боротьба ще не завершена.

Що може уповільнити наступ ЗСУ

"З наближенням зими земля стане вологою, потім прийдуть морози. Але з розмов, які я мав, українці не мають наміру зупинятися навіть зимою. Вони володіють стратегічною ініціативою, і вони продовжуватимуть це, поки кінцева мета не буде досягнута", — сказав генерал США.

Міллі додав, що на окупованих Росією територіях зосереджені кілька сотень тисяч російських військових, яких президент Путін мобілізував торік, щоб відновити величезні втрати.

"Ці сотні тисяч російських військових перебувають у траншеях просто зараз. Вони не дуже добре треновані, з не дуже добрим управлінням, вони зазнають величезних втрат, але вони там є. Для України прорвати ці кілька сотень тисяч російських військ, - це жорсткий бій. Вони звільнили понад 54% територій України, але ще багато треба пройти", — додав військовий.

Він наголосив, що українській армії доводиться проривати багато ешелонів російської оборони, які встигли звести росіяни, зі складними перешкодами, мінними полями, із "зубами дракона", колючим дротом, укріпрайонами, — з усім, що становить глибину оборони, яку українці проривають крок за кроком.

Нагадаємо, глава Пентагона Ллойд Остін, відкриваючи 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" заявив, що контрнаступ України досягає "стійкого" прогресу. Він також пообіцяв ЗСУ "життєво важливу" допомогу для битви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 23:28