Фото: Генштаб ЗСУ

В епіцентрі бойових дій Бахмут та Мар’їнка: Генштаб про ситуацію на фронті 29 квітня

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

"Протягом минулої доби здійснив 48 атак на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші воїни мужньо тримають оборону", — йдеться у повідомленні.

Атаки РФ

Минулої доби Російська Федерація завдала чергового масованого ракетного удару по цивільних об’єктах та житлових будинках. На жаль є влучання. Загинули та отримали поранення мирні люди. Загалом протягом минулої доби, противник здійснив пуск 23 крилатих ракет типу Х-101 та Х-555. ЗСУ знищили 21 крилату ракету, а також — два БпЛА оперативно-тактичного рівня і два ударних дрони. 

Від ракетного терору росіян постраждали міста Умань на Черкащині, Дніпро, а також Українка на Київщині. За попередньою інформацією загинуло понад 20 цивільних осіб, серед них четверо дітей. Під завалами залишаються люди, тривають пошукові роботи. Пошкоджено понад 10 багатоквартирних будинків та інша цивільна інфраструктура.

Також ворог завдав 36 авіаційних ударів. Застосовуючи керовані авіаційні бомби, росіяни атакували Чернігівщину, внаслідок чого в населеному пункті Костобобрів розбомбили вісім цивільних будинків. Окрім того, ворог здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала п'ять ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, склад боєприпасів та чотири райони зосередження живої сили противника

Ситуація на окупованих територіях

Російські окупанти продовжують чинити мародерство на тимчасово зайнятій території України. Зокрема, в населеному пункті Боково-Хрустальне Луганської області, військовослужбовці російських окупаційних військ грабують оселі місцевих жителів.

Противник посилив фільтраційні заходи на тимчасово захопленій території Херсонської області. Зокрема, в населених пунктах Малоолександрівка, Новомиколаївка, Скадовськ та Лазурне, проводяться масові обшуки жилих приміщень та перевірка телефонів. Основну увагу приділяють мешканцям, які мають сімкарти українських операторів.

Нагадаємо, напередодні Інститут вивчення війни повідомляв, що офіційні особи РФ, ймовірно, нарощують зусилля для забезпечення безпеки та вдосконалення GLOC через Керченську протоку до півострова, готуючись до потенційних українських контрнаступів. Також супутникові знімки вказують на те, що російські війська перекинули бронетехніку та артилерійські системи з окупованого Криму в невизначений район станом на 25 квітня.

Водночас керівник прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк стверджує, що контрнаступальна операція Збройних сил України вже відбувається у невеликому темпі. Українські бійці наразі працюють над зменшенням потужностей ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2023 07:21