Ханно Певкур. Джерело: Facebook

В Естонії пояснили, з якою метою Україна проводить операцію в Курській області РФ

Операція України в Курській області Російської Федерації може значно покращити позиції держави на майбутніх переговорах з країною-агресором. 

Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв'ю "Європейській правді".

Посадовець наголосив, що ця операція показує здатність України ефективно вести бойові дії та ставить під сумнів міцність позицій РФ на міжнародній арені.

"На Курщині ви показали здатність воювати. Україна довела, що має живу силу і техніку, щоб за нагоди повернути контроль над своєю землею, і не тільки. Ви також показали, що Росія зовсім не така могутня, як багато хто вважає", — йдеться у заяві Певкура.

Глава естонського міноборони також підкреслив, що завдяки операції на Курщині перед ЗСУ та урядом відкрилися нові можливості. Певкур наголосив на важливості мати сильні позиції на майбутніх переговорах з Москвою.

"Під час переговорів потрібно мати на руках хороші карти. А щоб мати такі козирі, їх треба вибороти. І це саме те, що робить Україна на Курщині", — сказав Ханно Певкур.

Естонець зазначив, що це допоможе не лише покращити оборонні позиції в Україні, адже Російська Федерація буде змушена перекидати сили на Курський напрямок, але й здобути кращі умови для переговорів з Кремлем.

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що темп українських атак у Курській області сповільнився, і що Сили оборони тепер намагаються окопатися та утримати окремі райони, які вони нещодавно захопили.

Нещодавно президент Володимир Зеленський повідомляв, що темпи просування російської армії поблизу Покровська знизились від початку операції українських Збройних сил у Курській області. При цьому окупанти втрачають велику кількість живої сили, штурмуючи позиції Сил оборони.

За даними аналітиків, російські державні агенції з проведення опитувань громадської думки визнають обмежений сплеск внутрішнього невдоволення росіян президентом Росії Володимиром Путіним та російською владою на тлі українського вторгнення до Курської області.

Своєю чергою генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг вважає, що вторгнення України в Курську область Російської Федерації є законним і підпадає під право Києва на самооборону.

Вже 4 вересня під час вечірнього відеозвернення президент Володимир Зеленський заявив, що операція в Курській області успішно реалізовується. Україна суттєво поповнила власний обмінний фонд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2024 23:14